Certified McKenzie Clinic

Kinepraktijk Vandeput is sinds juni 2006 conform aan de voorwaarden opgelegd door het International McKenzie Institute® en is een ​​'Certified McKenzie Clinic'. Dit biedt de patiënten en verwijzers garanties voor de competentie van de toegepaste methode zoals het beschreven is volgens het Internationale McKenzie Institute®.

 

McKenzie Kliniek logo
Therapeut luisterend

1 Onderzoek

Het traject dat u bij onze McKenzie-therapeut doorloopt, begint met een uitgebreide intake. Tijdens dit gesprek worden de klachten en uw hulpvraag in kaart gebracht, waarna een uitvoerig functieonderzoek plaatsvindt. Op basis hiervan zal uw therapeut duidelijk kunnen aangeven of uw probleem geschikt is voor een behandeling door middel van de McKenzie methode.

 

2 Prognose

Indien de therapeut over voldoende betrouwbare gegevens bezit, kan hij een duidelijke prognose formuleren, en met  samenspraak met u, naar een efficiënte behandeling op zoek gaan naar een antwoord gericht op uw hulpvraag en dit op basis van de meest recentste wetenschappelijke evidentie. Kan de klacht niet worden behandeld door deze methode, dan zal hij u alternatieven aanbieden of doorverwijzen. Hierdoor verliest u geen tijd en geld aan een behandeling die voor u niet zinvol is. U weet dus al heel spoedig - meestal binnen één tot 3 consulten - wat u kunt verwachten.

3 Behandeling

Na de mechanische diagnosestelling en bespreking van uw probleem met de mogelijke hindernissen tot herstel begint de behandeling voornamelijk gericht op uw ‘zelfredzaamheid’. U leert door inzicht van kennis en met enkele eenvoudige oefeningen of houdingen uw klachten te controleren en verminderen. Zo krijgt u controle, reductie en vertrouwen over uw pijn en bewegingen en bekomt u een herstel in uw dagelijks functioneren. Mogelijks zal de therapeut in dit proces u moeten ondersteunen door manueel therapeutisch modaliteiten.  Deze aanpak is conform met de meest recentste KCE richtlijn betreffende de Lage Rugpijn en Radiculaire pijn.  

4 Nazorg

Met de nodige inzicht, kennis en regelmaat aan gevarieerd beweging ben je goed gewapend om een terugval te vermijden of goed op te vangen. Voor sommigen die nauwelijks of te eenzijdig aan lichaamsbeweging doen is het niet gemakkelijk om daarin te volharden. Wij bieden daarvoor ondersteuning onder verschillende vormen:

Oefenprogramma onder thuisbegeleiding

U krijgt een op maat gemaakt trainingsschema mee naar huis met supervisie van een deskundige kinesitherapeut. Uw trainingsschema zal progressief aangepast worden afhankelijk van ieders leervermogen. Deze manier van werken biedt verschillende voordelen. U bespaart heel wat kosten en kiest zelf wanneer u de oefeningen in uw drukke agenda inplant. Uiteraard kunt u ons voor bijkomende vragen of opmerkingen steeds contacteren en wordt u opgevolgd met controle- en meetmomenten.

 

Oefenprogramma in de praktijk

Ontbreekt u aan discipline om zelf regelmatig te oefenen of bent u nog onzeker of kwetsbaar, dan kan deze vorm van nazorg in uw vertrouwde praktijkomgeving helpen. Er is dan  permanente begeleiding/supervisie van één van onze deskundige kinesitherapeuten. Een persoonlijk functioneel oefenschema wordt opgesteld. De oefenmomenten zijn in te plannen op afspraak. Wij zullen streven op lange termijn naar onafhankelijkheid van de therapeut en u trachten zelfredzaam te maken  door een oefenprogramma te gaan uitvoeren in een sportcentrum, neem een kijk naar ons project “Gezond bewegen”

 

Extenise beweging

COVID NIEUWS NOVEMBER 2020

Covid nieuws

Beste patiënten,

We beiden onze diensten verder aan, er zijn geen beperkingen voor medische zorgverleners, dit blijft belangrijk voor u ook.

 

Indien u zelf ziek bent, een zieke partner of kinderen in huis heeft of in aanraking gekomen bent met zieke mensen vragen wij u vriendelijk om ons hierover te informeren en geen risico’s te nemen door naar de praktijk te komen. 

Wij kunnen u dan nog steeds telefonisch of via videoconsult verder helpen, voor meer info kijk naar de pagina van "Maak een afspraak".

 

Volg de maatregelen en neem geen risico’s.

Dan zien we ons snel, gezond en wel!


 

Met vriendelijke groeten,

David, Lut, Annelies, Jordy, Laura en Julie