Wie zijn wij?

David Vandeput

David Vandeput

Ik heb mijn kinesitherapie diploma behaald in 1989 en vervolgens ben ik me gaan specialiseren in de Musculoskeletale Kinesitherapie. Ik ben sinds 1995 een gediplomeerde en erkende Manueel Therapeut. Nadien ben ik aan de Otago University in Nieuw Zeeland de McKenzie Methode gaan studeren en sinds 2007 ben ik verbonden met het Internationaal McKenzie Intituut als internationaal docent. Ik ben aangesteld aan de KULeuven als wetenschappelijke medewerker en heb in 2017 een Master in Science aan Dundee University afgerond als onderzoeker binnen de kinesitherapie. Tevens ben ik bestuurslid in de Wetenschappelijke Vereniging van Vlaamse Kinesitherpeuten en ben ik gemandateerd in de redactieraad voor Evidence Based Practice Net. In 1991 was ik mede-oprichter van de Kinepraktijk Vandeput. Mijn werk en passie in deze praktijk is altijd mijn hoofdactiviteit geweest.

Lut Nysen

Lut Nysen

Ik studeerde in 1988 af als Master in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie aan de KULeuven met als specialisatie Pediatrische Revalidatie. In 1991 behaalde ik het postgraduaat Neurological Developmental Treatment waardoor ik gediplomeerde Bobath-therapeute voor kinderen ben. Ondertussen heb ik bijna 30 jaar ervaring in het behandelen van motorische, neuromotorische en andere ontwikkelingsproblemen bij kinderen van alle leeftijden. Ik werk sinds 26 jaar in de Kinepraktijk Vandeput en ben er mede-zaakvoerder. Ik combineer deze deeltijdse activiteit al jaren met mijn kinesitherapeutische job binnen Dienstencentrum Ter Engelen.

Jordy Peulen

Jordy Peulen

In 2018 behaalde ik mijn diploma “Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen bij Musculoskeletale Aandoeningen” aan de KULeuven. Tijdens mijn opleiding deed ik ervaring op in UZ Gasthuisberg en in 3 zeer goede zelfstandige praktijken, waaronder ook hier bij Kinepraktijk Vandeput. Verder ben ik bijkomend opgeleid tot “Claudicatio Therapeut”. Dit houdt in dat ik gesuperviseerde staptherapie aanbiedt voor mensen met Claudicatio Intermittens (ook wel etalagebenen genoemd). Ik ben ook projectleider van het nazorgprogramma van onze praktijk. Met dit project willen wij onze patiënten begeleiden in het aannemen van sportieve gewoontes buiten de kinesitherapie om. Om steeds hoogwaardige kinesitherapie te kunnen verlenen volg ik extra opleidingen en bijscholingen.

Annelies Stouten

Annelies Stouten

Ik ben kinesitherapeut en manueel therapeut. In 2016 studeerde ik af aan de KULeuven als “Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen”. Aansluitend behaalde ik het “postgraduaat in de gevorderde musculoskeletale revalidatie: manuele therapie”, ook aan de KU Leuven. Tijdens mijn opleiding liep ik een leerrijke stage hier in Kinepraktijk Vandeput. Ik ben dan ook zeer blij dat ik voltijds kan werken in deze gemotiveerde groepspraktijk.
Bijkomend ben ik bestuurslid van de Wetenschappelijke Vereniging voor Vlaamse Kinesitherapeuten (W.V.V.K.), een vereniging die kinesitherapeuten wil informeren over de recentste wetenschappelijke ontwikkelingen op gebied van kinesitherapie.
Ik ben ook partner van het expertisecentrum val- en fractuurpreventie Vlaanderen (EVV), een organisatie die opdrachten uitvoert rond het thema valpreventie bij zowel thuiswonende als in woonzorgcentra verblijvende 65-plussers. Ik probeer mijn kennis up-to-date te houden door het volgen van diverse opleidingen en bijscholingen zodat ik patiënten kwaliteitsvolle kinesitherapie kan bieden.

Julie

Julie Cappuyns

Ik ben in 2019 afgestudeerd aan de KULeuven als “Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen”. Om mijn kennis  verder uit te breiden, start ik aan de UGent de opleiding “postgraduaat: manuele therapie”, om ook manuele therapeute te worden. Mijn ervaring deed ik op tijdens mijn stages in Leuven en Limburg. Tijdens één van deze stages ben ik bij Kinepraktijk Vandeput terecht gekomen, waar ik nu gestart ben als zelfstandige kinesitherapeute. Om mijn kennis te behouden, zal ik ook cursussen en bijscholingen volgen.

Manuele therapie

Een gestoorde bewegingsvrijheid en/of pijnklacht kan je levenskwaliteit aanzienlijk doen dalen. Samen werken we aan een duurzame oplossing voor uw probleem!

Certified McKenzie Clinic

Deze methode wordt gekenmerkt door een actievere betrokkenheid van de patiënt in het genezingsproces. Zelfredzaam zijn is het doel.

Kinderrevalidatie

Alle facetten van de pediatrische kinesitherapie kunnen aan bod komen.

Revalidatie

Revalidatie is gericht op een zo groot mogelijk herstel na een trauma, een operatieve ingreep of een chronische aandoening.

Flatten curve policy

Beste patiënten

 

Vanaf 4 mei zullen wij (op advies van de veiligheidsraad en onze beroepsvereniging Axxon) alle behandelingen in de praktijk hervatten. Aangezien het risico op besmetting nog steeds aanwezig is, volgen we de nodige voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen. We vragen u om onderstaande regels toe te passen, dit voor uw en onze veiligheid.

 

  1. ontsmet uw handen bij het binnenkomen van de praktijk
  2. kom niet te vroeg, maar exact op het uur van uw afspraak
  3. kom alleen
  4. bewaar afstand met andere patiënten
  5. breng zelf een grote handdoek mee
  6. ontsmet uw oefenmateriaal na gebruik
  7. het is aangeraden om zelf ook een mondmasker te dragen

 

We werken met een aangepast uurrooster om drukte in wacht- en oefenzaal te vermijden. 

 

Indien u zelf ziek bent, een zieke partner of kinderen in huis heeft of in aanraking gekomen bent met zieke mensen vragen wij u vriendelijk om ons hierover te informeren en geen risico’s te nemen door naar de praktijk te komen. 

Wij kunnen u dan nog steeds telefonisch of via videoconsult verder helpen.

 

Mocht u nog geen afspraak hebben, gelieve ons te bellen vanaf 29 april.

Telefoonnummer: 089 77 27 27

Indien we niet direct opnemen, spreek uw boodschap met vermelding van naam en telefoonnummer in en wij contacteren u terug.

U kan ook een e-mail sturen naar: info@kinepraktijkvandeput.be.

 

Volg de maatregelen en neem geen risico’s.

Dan zien we ons snel, gezond en wel!


 

Met vriendelijke groeten,

David, Lut, Annelies, Jordy, Julie