Manuele therapie

Onze manueel therapeuten behaalden een diploma dat door het IFOMPT (Internationale Federatie van Manueel Therapeuten) werd gecontroleerd, voldoet aan de IFOMPT-kwaliteitsnorm (Register zie: https://www.mathera.be/nl/content/ifompt-erkende-therapeuten) en wettelijk werd vastgelegd volgens de bepalingen van de erkenningscriteria voor Bijzondere Bekwaamheden bij het Agentschap Zorg & Gezondheid.

De manueel therapeut is een erkende kinesitherapeut met als specialisatie: manuele therapie. Manuele therapie is een uitbreiding van de algemene kinesitherapie en is efficiënt voor velen (elke leeftijd, elk beroep, elke sport,...) met diverse lichaamsklachten.

De manueel therapeut zoekt , in samenspraak met u, steeds naar een efficiënte behandeling gericht op uw hulpvraag en dit op basis van de recentste wetenschappelijke evidentie.

Wervelkolom
Vrouw hoofd behandeling

"Manuele therapie,

is veel meer dan een stoornis opheffen"

Een gestoorde bewegingsvrijheid en/of pijnklacht kan je levenskwaliteit aanzienlijk doen dalen. Uw klacht wordt door de manueel therapeut geanalyseerd. Na een grondig gesprek en fysiek onderzoek wordt er samen met u, een op uw maat, behandelplan besproken. Samen werken we aan een duurzame oplossing voor uw probleem!


 

De manueel therapeut helpt je om bewegingsvrijheid terug te vinden, pijn te verminderen en onder controle te houden. De behandeling kan bestaan uit het krijgen van informatie over uw klacht, specifieke oefeningen, manuele ondersteunende technieken,... afhankelijk van uw wensen en noden.


 

lifting

Manueel therapeuten bieden je een vooruitstrevende klinische expertise. Manuele therapie helpt je om:

Beter te worden door inzicht te krijgen in uw klachten, het uitvoeren van oefeningen en/of een behandeling met ondersteunende manuele technieken

Goed te herstellen omdat we gericht zoeken naar de oorzaak en mogelijke belemmeringen van herstel die uw klachten onderhouden

Klachtenvrij te blijven door educatie, zelfredzaam te leren zijn en een algemeen verbeterde lichaamsconditie op te bouwen

extensie in stand
Flatten curve policy

Beste patiënten

 

Vanaf 4 mei zullen wij (op advies van de veiligheidsraad en onze beroepsvereniging Axxon) alle behandelingen in de praktijk hervatten. Aangezien het risico op besmetting nog steeds aanwezig is, volgen we de nodige voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen. We vragen u om onderstaande regels toe te passen, dit voor uw en onze veiligheid.

 

  1. ontsmet uw handen bij het binnenkomen van de praktijk
  2. kom niet te vroeg, maar exact op het uur van uw afspraak
  3. kom alleen
  4. bewaar afstand met andere patiënten
  5. breng zelf een grote handdoek mee
  6. ontsmet uw oefenmateriaal na gebruik
  7. het is aangeraden om zelf ook een mondmasker te dragen

 

We werken met een aangepast uurrooster om drukte in wacht- en oefenzaal te vermijden. 

 

Indien u zelf ziek bent, een zieke partner of kinderen in huis heeft of in aanraking gekomen bent met zieke mensen vragen wij u vriendelijk om ons hierover te informeren en geen risico’s te nemen door naar de praktijk te komen. 

Wij kunnen u dan nog steeds telefonisch of via videoconsult verder helpen.

 

Mocht u nog geen afspraak hebben, gelieve ons te bellen vanaf 29 april.

Telefoonnummer: 089 77 27 27

Indien we niet direct opnemen, spreek uw boodschap met vermelding van naam en telefoonnummer in en wij contacteren u terug.

U kan ook een e-mail sturen naar: info@kinepraktijkvandeput.be.

 

Volg de maatregelen en neem geen risico’s.

Dan zien we ons snel, gezond en wel!


 

Met vriendelijke groeten,

David, Lut, Annelies, Jordy, Julie