Manuele therapie

Onze manueel therapeuten behaalden een diploma dat door het IFOMPT (Internationale Federatie van Manueel Therapeuten) werd gecontroleerd, voldoet aan de IFOMPT-kwaliteitsnorm (Register zie: https://www.mathera.be/nl/content/ifompt-erkende-therapeuten) en wettelijk werd vastgelegd volgens de bepalingen van de erkenningscriteria voor Bijzondere Bekwaamheden bij het Agentschap Zorg & Gezondheid.

De manueel therapeut is een erkende kinesitherapeut met als specialisatie: manuele therapie. Manuele therapie is een uitbreiding van de algemene kinesitherapie en is efficiënt voor velen (elke leeftijd, elk beroep, elke sport,...) met diverse lichaamsklachten.

De manueel therapeut zoekt , in samenspraak met u, steeds naar een efficiënte behandeling gericht op uw hulpvraag en dit op basis van de recentste wetenschappelijke evidentie.

Wervelkolom
Vrouw hoofd behandeling

"Manuele therapie,

is veel meer dan een stoornis opheffen"

Een gestoorde bewegingsvrijheid en/of pijnklacht kan je levenskwaliteit aanzienlijk doen dalen. Uw klacht wordt door de manueel therapeut geanalyseerd. Na een grondig gesprek en fysiek onderzoek wordt er samen met u, een op uw maat, behandelplan besproken. Samen werken we aan een duurzame oplossing voor uw probleem!


 

De manueel therapeut helpt je om bewegingsvrijheid terug te vinden, pijn te verminderen en onder controle te houden. De behandeling kan bestaan uit het krijgen van informatie over uw klacht, specifieke oefeningen, manuele ondersteunende technieken,... afhankelijk van uw wensen en noden.


 

lifting

Manueel therapeuten bieden je een vooruitstrevende klinische expertise. Manuele therapie helpt je om:

Beter te worden door inzicht te krijgen in uw klachten, het uitvoeren van oefeningen en/of een behandeling met ondersteunende manuele technieken

Goed te herstellen omdat we gericht zoeken naar de oorzaak en mogelijke belemmeringen van herstel die uw klachten onderhouden

Klachtenvrij te blijven door educatie, zelfredzaam te leren zijn en een algemeen verbeterde lichaamsconditie op te bouwen

extensie in stand

COVID NIEUWS NOVEMBER 2020

Covid nieuws

Beste patiënten,

We beiden onze diensten verder aan, er zijn geen beperkingen voor medische zorgverleners, dit blijft belangrijk voor u ook.

 

Indien u zelf ziek bent, een zieke partner of kinderen in huis heeft of in aanraking gekomen bent met zieke mensen vragen wij u vriendelijk om ons hierover te informeren en geen risico’s te nemen door naar de praktijk te komen. 

Wij kunnen u dan nog steeds telefonisch of via videoconsult verder helpen, voor meer info kijk naar de pagina van "Maak een afspraak".

 

Volg de maatregelen en neem geen risico’s.

Dan zien we ons snel, gezond en wel!


 

Met vriendelijke groeten,

David, Lut, Annelies, Jordy, Laura en Julie